Ik ben een No-nonsense coach. Gedoe, daar doe ik niet aan.

 

Op de middelbare school deed ik mee aan het schooltoneel. Leuk, maar ook heel spannend. De regisseuse was kritisch en daagde mij uit om mijn rol nòg beter te spelen. Ik moest allemaal nieuwe dingen doen en bleek tot meer in staat dan ik tot dan toe had gedacht. Aan het eind van het project kreeg ik daar ook nog eens waardering voor in de vorm van een applaus. Ik, als onzekere puber, ervoer dat mijn zelfvertrouwen groeide doordat ik iets nieuws bleek te kunnen. Dat gaf een kick!

 

Deze ervaring motiveerde mij om pubers - door middel van theater- een positief gevoel over zichzelf te geven. Meer zelfvertrouwen. Dit heb ik 13 jaar met veel plezier gedaan als dramadocent in het voortgezet onderwijs.

 

Als moeder, partner, dochter, vriendin, kleindochter, collega en buurvrouw probeerde ik zo goed mogelijk te functioneren en iedereen tevreden te stellen. Ik nam onvoldoende tijd om stil te staan bij mijn eigen behoeften. Ik vergat het, vond het minder belangrijk, kwam er niet aan toe. Dit resulteerde na drie jaar 'hollen' uiteindelijk in een burn-out. Een heftige ervaring, want ik stelde mezelf en mijn omgeving ernstig teleur (vond ik!) en voelde me kwetsbaar. Maar tegelijkertijd was deze periode ook heel erg leerzaam en inspirerend. Ik werd gedwongen om stil te staan en naar binnen te kijken . De fantastische begeleiding die ik hierbij kreeg gaf mij veel inzichten. Het hielp mij om beter voor mezelf te kunnen zorgen.

 

Het menselijk handelen mij altijd al geïntrigeerd, maar achteraf gezien is dit proces de start geweest van mijn ontwikkeling tot coach. Ik volgde mijn hart en besloot een opleiding tot (NOBCO*- geaccrediteerd) coach te doen bij NONONS. Ik zegde mijn vaste baan in het onderwijs op - een spannende stap - en werd trainer en coach. Inmiddels ben ik twee coachopleidingen verder en vind ik dit het mooiste wat er is: anderen begeleiden bij een veranderingsproces. Het is prachtig om te zien hoe snel mensen hun doel kunnen bereiken.

* NOBCO = Nederlandse Orde voor Beroepscoaches

 

Ik heb ervaren dat zelfvertrouwen groeit wanneer je soms net even buiten je comfortzone gaat en zo jezelf verrast. Ik geloof sterk in leren door te doen. Als je bij mij komt ben je niet alleen maar aan het praten, maar doe je ook regelmatig een oefening. Dit levert meestal nieuwe ervaringen en verhelderende inzichten op. 

“Erover praten was fijn, maar de oefeningen die Sanne me liet doen waren eigenlijk effectiever want die gaven mij meer inzicht." 

Frank