TEAMTRAININGEN & COACHING PROFESSIONALS

Bij bedrijven ligt de focus op het behalen van resultaten. Dat is logisch: er moet geld verdiend worden en doelen moeten worden gehaald. Daarom is het wenselijk dat er zo effectief mogelijk gewerkt wordt.

Effectief werken is alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden: Medewerkers voelen zich fit en vitaal, collega's kunnen elkaar aanspreken op elkaars verantwoordelijkheden (en durven dat ook!) en het personeel voelt zich vrij om hun leidinggevende te benaderen met vragen en zorgen. Dit vergt aandacht en onderhoud.

Gelukkig is er bij bedrijven een groeiend bewustzijn van het belang van goede 'soft skills' en wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van personeel. Ruardi Coaching & Training draagt hier graag aan bij.

Vanzelfsprekend heeft ieder bedrijf een eigen cultuur en werkwijze. Ruardi Coaching & Training biedt daarom altijd een programma dat specifiek is afgestemd op de vraag. Neem vrijblijvend contact op. Samen komen we tot een passend aanbod.

Burn-out preventie

Omgaan met werkdruk is een actueel thema. Een burn-out is vervelend en het heeft bovendien vaak een lange nasleep voor zowel de werknemer als de werkgever. Het loont om een burn-out te voorkomen. Ruardi Coaching & Training biedt trainingen voor groepen en coaching voor individuen die eraan bijdragen dat je personeel gezond blijft. 

Tijdens de training wordt onderscheid gemaakt tussen waar je wel en geen invloed op hebt, waardoor je inzicht krijgt in wat 'nu eenmaal zo is' en waar wél ruimte zit om dingen anders aan te pakken. Ook ga je zien waar bij jou energie lekt en waar je juist energie van krijgt. Vervolgens ga je met een aantal praktische tips & tools aan de slag om een betere balans te creëren - mét voldoende ruimte voor ontspanning - waardoor je duurzaam efficiënter werkt.

Eerlijk en respectvol communiceren

'Een team is zo sterk als de zwakste schakel'. Maar wat als je het gevoel hebt zelf een zwakke schakel te zijn? Als je je enorm ergert aan die onderpresterende collega? Of als je niet op je leidinggevende af durft te stappen?

Het antwoord lijkt eenvoudig: "Zeg gewoon wat je te zeggen hebt." Maar welke boodschap wil je nu daadwerkelijk overbrengen? Welke behoefte zit daaronder? En hoe breng je jouw boodschap op een manier dat deze op een effectieve manier bij de ander aankomt?

We zijn vaak geneigd om een boodschap mooi te verpakken zodat ie niet te hard aankomt. Of we communiceren het juist heel stevig waarmee we de ander geen ruimte geven. Of we zeggen gewoon niks. Wel zo makkelijk.

Bij de training 'Eerlijk & respectvol communiceren' word je je bewust van jouw huidige manier van communiceren en krijg je praktische tools om je boodschap effectiever over te kunnen brengen. Tijdens de training breng je de nieuwe tools direct in de praktijk. Er wordt veel geoefend zodat je er in je werk meteen de vruchten van plukt.

Bestand tegen weerstand

We hebben allemaal onze gevoeligheden. De ene collega kan heel goed omgaan met een dominante klant, terwijl de ander zich bij dezelfde klant juist heel klein voelt worden. Iedereen heeft wel bepaalde types waardoor je je laat raken. Je voelt je ineens heel onzeker of je raakt geïrriteerd. En zie dan nog maar eens professioneel te blijven... Maar dat kan anders. Wanneer jij je bewust bent van jouw gevoeligheden kun je dit gebruiken om een strategie in te zetten. Zo houd je de controle over het gesprek. En dat is wel zo prettig.

In de training 'Bestand tegen weerstand' wordt je je bewust van waar jouw gevoeligheden liggen. Aan de hand van theorie over Transactionele Analyse (TA) krijg je inzicht in hoe je met je eigen gedrag het gedrag van de ander kunt manipuleren, zodat je ook in lastige situaties de regie kunt houden over het gesprek. Met behulp van rollenspellen wordt een nieuwe manier van gedrag ingeoefend zodat je dit meteen kunt toepassen in je werkpraktijk.